Logo Logo

Planning Essendael

Sinds een jaar of zeven wordt er al naar volle tevredenheid gewoond in Essendael. De nieuwbouw van het complete gebied is namelijk opgedeeld in fases van steeds enkele tot tientallen huizen. Dus je komt altijd in een echte buurt te wonen waarin al geleefd wordt!

Essenpark: Het wijkje dat aan het park ligt heeft de naam Essenpark gekregen, net zoals het park. Essenpark krijgt verschillende type woningen zoals herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen in Essenpark zijn inmiddels in verkoop.

Bouwlocatie aan de Tijsjesdijk: In de uiterste hoek van Essendael, tegenover de woningen Eline van fase 3, wordt onderzocht welke woningen hier het beste passen. Er wordt hierbij naar zowel grondgebonden woningen als appartementen gekeken.

Rand aan het water: De rand aan de onderkant van de wijk is op dit moment nog volledig in ontwikkeling. Hier staat nog niet vast of en zo ja wat voor type woningen gebouwd worden.

Zoeklocatie sociale huur: De gemeente is aan het onderzoeken of er mogelijk extra sociale woningen in Essendael gerealiseerd kunnen worden. Wij wachten het resultaat van dit onderzoek af om de locatie daarna definitief te ontwikkelen. 

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?