100% VERKOCHT

Opgeleverd

Luxe wonen in Essenpark

De kinderen spelen lekker in het park, die roep je later wel binnen voor het eten. Voor nu geniet je nog even op een bankje in de voortuin van de middagzon. Wat zullen we eigenlijk eten vanavond? Spontaan besluit je te gaan barbecueën, misschien hebben de buren ook wel zin om te komen! Plek zat in de grote tuin. Terwijl de zon je gezicht verwarmt droom je nog even heerlijk weg. Het leven is goed in Essenpark…

image alt

Standaard extra’s

Essenpark maakt een statement. Niet alleen is de architectuur van buitengewone klasse, standaard is dit een luxe woonwijk. Van de ruime kavels tot aan de standaard extra’s als erkers, balkons, veranda’s, grote bergingen en dakkapellen. Ook de afwerking is bijzonder te noemen. Hier is onder andere gekozen voor kamerhoge stompe deuren en verzonken zonnepanelen door in-dak-montage. Werkelijk waar alles is tot in de puntjes verzorgd.

image alt

Feitjes op rij

  • 96 nieuwbouwwoningen in diverse types
  • De woningen zijn ontworpen door architectenbureau Van Manen
  • Eerste fase verkocht in 2017
  • Laatste woning is opgeleverd in 2022
  • Fase 1 en 2 zijn gebouwd door Bouwbedrijf Frans Vink & Zonen B.V en Fase 3 door VORM bouw.

Eigen en toch één

“De afwisseling in het straatbeeld, de detaillering van de gevels, dakkapellen en goten en de sociale opzet van de huizen hebben we laten terugkomen in de architectuur van Essenpark”, vertelt Jan Meyer van architectenbureau Van Manen. “We hebben gekozen voor kleinschaligheid in de woonblokken. Dat zie je onder andere aan de dwarskappen, erkers en de doorgebroken goten. De bouwstijl is overal klassiek met veel details, zoals klossen onder de dakgoten, omlijste deuren en bijzondere ramen.” Ondanks hun eigen karakter vormen alle huizen een eenheid door de materiaalsoorten en elementen die overal in de wijk terugkomen.

Contact met de buurt

“De huizen langs het park hebben een statig karakter gekregen, als een soort herenhuizen die de wand van het park vormen. In het hart van de wijk zie je woningen met veranda’s en grote erkers, waar de grens tussen privé en buurt geleidelijk overloopt. Zo breng je de buitenwereld naar binnen en andersom. Er ontstaat contact met de buurt. Overal in de wijk zie je aan de voorzijde openslaande deuren naar de voortuinen. Dus hoe je huis ook georiënteerd is op de zon; zet de deuren voor of achter open en je kunt in je tuin van het zonnetje genieten”, vertelt Siebrine Noordenbos van architectenbureau Van Manen.

Groene omgeving

In Essenpark spelen kinderen overal. Dat kan makkelijk, want er zijn genoeg speelplaatsen in het wijkje gemaakt. Ook ligt het Essenpark voor de deur, het centrale punt van Essendael. Hier vind je ruimte, speelplekken en veel groen. De drukke Randstad lijkt in Essenpark even heel ver weg, wat is het hier fijn wonen!