De wijken van Essendael

Essendael is opgedeeld in diverse wijken. Per wijk bouwen we in fases, zodat er steeds enkele tot tientallen huizen tegelijk worden gebouwd. Zo realiseren we buurtje voor buurtje de hele wijk.

image alt

Deelgebied 1

Het eerste deel van Essendael, bij de ingang van de wijk, is reeds enkele jaren geleden gerealiseerd. De losse kavels en woningen in dit gebied zijn verkocht en hier wonen de eerste bewoners van Essendael inmiddels naar volle tevredenheid! 

image alt

De Landerijen

Naast het groene middengebied van Essendael ligt de wijk De Landerijen. De fraai gedetailleerde klassieke architectuur van de nieuwbouwhuizen refereert aan de panden die je in het bestaande dorp ziet. Het wijkje De Landerijen is volledig gerealiseerd. De meeste bewoners zijn dan ook al een aantal jaar gesetteld. 

Bekijk De Landerijen
image alt

Essenpark

Essenpark is het derde buurtje in de wijk Essendael, direct gelegen aan het Essenpark. Hier worden herenhuizen, 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd. Alle fases in Essenpark zijn inmiddels opgeleverd.

Bekijk Essenpark
image alt

Het Uitzicht

Tussen het levendige Rotterdam en de Oude Maas ligt een weids polderlandschap. De beste spot om over dit landschap uit te kijken? De naam zegt het al: dat is Het Uitzicht, een unieke wijk aan de rand van Rhoon in Essendael. Wanneer je in je luie stoel geniet van de ruisende bomen en mooie wolkenluchten, vergeet je bijna dat je vlakbij de grootste havenstad van Europa woont. De tweede, en tevens laatste fase, is uitverkocht. Er komt geen nieuw aanbod meer in Het Uitzicht en Essendael.

Bekijk Het Uitzicht
Wonen in Essendael? Bekijk de planning
Benieuwd naar Essendael? Bekijk de woningen