Logo Logo

Nieuwbouw in Rhoon

Rhoon is een sfeervol, landelijk dorpje in de gemeente Albrandswaard. Het dorp is modern en goed voorzien. Toch heeft het zijn authentieke karakter behouden. Gelukkig maar. De monumenten, open weidegebieden, boomgaarden, sloten, kreken en plassen zijn populair bij de bewoners. Het nieuwbouwproject Essendael is daarom de perfecte plek om te wonen!

Wonen in Essendael

Rhoon is van oorsprong een uitgestrekt dijkdorp en is ontstaan op een zandplaat in de Oude Maas. Rond 1199 liet jonker Biggo van Duyveland de plaat indijken om er een kasteel op te bouwen; het begin van Rhoon zoals we dat nu kennen! Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om in dit dorp een bestaand huis te kopen, maar wat nou als je gloednieuw en energiezuinig kunt wonen en tegelijkertijd ook kunt genieten van alles wat Rhoon te bieden heeft?

Voordelen van nieuwbouw in Rhoon

Wat zijn nou al die fijne voordelen die je hebt als je voor een nieuwbouwwoning in Essendael in Rhoon kiest? Op deze pagina lichten wij de 10 grootste voordelen toe van een nieuwbouwwoning ten opzichte van een bestaande woning. 

Nieuw is zorgelozer

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Van een oud huis kun je slaaf zijn omdat er altijd wel wat te doen is, van een nieuwe woning bent je altijd de baas. Ja, van een nieuwbouwhuis kun je eigenlijk maar drie dingen doen. Genieten, genieten en genieten.

Onderhoudsvriendelijk


Nieuw is energiezuiniger

Je let waarschijnlijk op het brandstofgebruik als je een nieuwe auto zoekt. En op het energieverbruik van je nieuwe koelkast. Waarom zou je dat niet doen nu je een woning wilt kopen? Auto’s zijn de laatste 20 jaar veel zuiniger geworden. Computers veel sneller. Maar ook de bouwwereld heeft niet bepaald stilgezeten. Een nieuwbouwhuis is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwhuis van nu standaard energielabel A (tot voor kort spraken we ook over A+ en A++, nu is dit een A-label).

Energielabel A


Nieuw is voordeliger

Als koper van een nieuwbouwwoning krijgt je van de hypotheekverstrekker een extra leencapaciteit die kan oplopen tot € 8.000,-. En zo zijn er meer financiële voordelen. Bij de koop hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen en qua energiekosten ben je met een nieuw, duurzaam huis al gauw € 800,- per jaar goedkoper uit. Iedereen praat tegenwoordig over bezuinigen. Wie dat wil, kiest een nieuwbouwhuis.

Hoogwaardige isolatie


Nieuw is stiller

Voor veel mensen is hun huis een plek om tot rust te komen. Even weg uit de drukte en hectiek van alledag. Zeker in een nieuwbouwhuis kun je dat volop doen. Hier kun je heerlijk genieten van het leven zonder dat je last heeft van uw buurman die weer piano speelt. Of probeert te spelen. Dankzij de modernste isolatie kunt u in een nieuwbouwhuis iets horen wat in een druk land als Nederland zeer weldadig kan zijn. De stilte.

Isolerend HR++ glas


Nieuw is duurzamer

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Duurzaam geproduceerd hardhout, bijvoorbeeld. En omdat een nieuwbouwhuis ook veel energiezuiniger is, komt het in aanmerking voor het predicaat ‘groen’. Als een beter milieu bij jezelf begint, begint het ook bij je woning.

Duurzaam en Verantwoord


Nieuw is veiliger

Nieuwbouwhuizen zijn standaard uitgerust met een professioneel rookalarm. En met het modernste, inbraak werende hang- en sluitwerk. Tot de vele mensen die toegang hebben tot een nieuw huis behoren niet de inbrekers. Onze nieuwbouwwoningen voldoen aan de modernste veiligheidseisen.

Gezond en Veilig


Nieuw is aangenamer

‘Oude huizen zijn sfeervolle huizen’ hoor je weleens. Maar er bestaat ook een variant op die uitspraak. ‘Oude huizen zijn koude huizen.’ In de winter zijn ze niet warm te krijgen en in de zomer juist niet koel. Nieuwbouwhuizen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudbouwhuizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

Aangename Temperatuur


Nieuw is bloemrijker

Een nieuwbouwwoning van BPD is een huis in een prettige leefomgeving. Want naast de ontwikkeling van huizen zijn we ook verantwoordelijk voor de inrichting van het gebied waarin ze staan. Dat doen we natuurlijk samen met anderen; bij voorkeur op basis van de wensen van toekomstige bewoners. Zo komen we tot buurten die fijn, veilig en comfortabel zijn. Met voldoende openbaar groen, speelplaatsen, scholen, winkels, voldoende parkeerplaatsen en een goede aansluiting op het openbaar vervoer.

Prettige Woonomgeving


Nieuw is persoonlijker

Wie een nieuwbouwhuis koopt, heeft alle vrijheid van de wereld. Je kiest je eigen badkamer, je eigen keuken en als je een dakkapel wenst, kan dat meegenomen worden tijdens de bouw. Een oud huis wordt nooit helemaal van jou. Of in elk geval, het duurt jaren voor je dat bereikt. Je blijft breken en verbouwen om het precies op maat en smaak te krijgen. Al zou het natuurlijk kunnen dat die knalrode badkamertegels met hun felblauwe bloemen rond 2035 weer helemaal in de mode zijn.

Je eigen keuzes


Onbeschreven

Nieuw is nieuw. Nieuw is een gevoel van fris, puur, mooi. Een nieuwbouwhuis is ongetast, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Nieuw is écht helemaal van jezelf. Een nieuwbouwwoning heeft alleen een toekomst. Jouw toekomst. Jij kunt kleur geven aan je eigen canvas.


Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?