Logo Logo

Voorzieningen van Rhoon

Het van oorsprong uitgestrekte dijkdorp Rhoon is vanaf de jaren 50 van de vorige eeuw uitgebreid met diverse nieuwe wijken. Het dorp biedt haar inmiddels circa 13.000 inwoners een hoog voorzieningenniveau. Rhoon heeft een gevarieerd winkelaanbod en is ook goed voorzien op andere vlakken. Je kunt hier sporten naar hartenlust en in het dorp zijn basisscholen, kinderopvangmogelijkheden, horecagelegenheden, een bibliotheek en medische voorzieningen.

5 x to-do in Rhoon en omgeving

Het Kasteel van Rhoon

Was dit prachtige kasteel van oudsher de verblijfplaats van de Heer van Rhoon, tegenwoordig vormt het een bolwerk van gastronomische gastvrijheid. Maar liefst zeven romantische kasteelzalen bieden plaats aan gezelschappen van 10 tot 400 personen. Voor intieme party’s tot grote evenementen. In het exclusieve Biggo Restaurant kun je genieten van topgerechten en in Kookstudio Het Oude Regthuys proef je de door jezelf, onder leiding van een professionele kok, gemaakte gastronomische creaties. Meer informatie op Het Kasteel van Rhoon.

Jachthaven Rhoon

Meer dan 300 vaste ligplaatsen en uitstekende voorzieningen voor passanten. Jachthaven Rhoon is schitterend gelegen aan de Oude Maas. Al 5 jaar op rij mag deze jachthaven de blauwe vlag voeren voor schone en veilige jachthavens. Naast een ondergrondse vuilafstort beschikt de haven over een volledig geautomatiseerde toegang, een tankinstallatie en een havenkantoor. Meer informatie op Jachthaven van Rhoon.

De Rhoonse Grienden

De Rhoonse grienden zijn de laatst overgebleven getijdengrienden van Nederland. Hier komen maar liefst zo'n 15 verschillende wilgensoorten voor die nog steeds in een cyclus van drie jaar worden 'gehakt'. De grienden vormen een schitterend decor voor heerlijke wandelingen langs kronkelige paadjes, over houten bruggetjes en met volop verrassende waterrijke doorkijkjes.

Rhoon Golfcenter

Exact 5,748 meter telt de golfbaan van Rhoon Golfcenter met NGF A-status (sinds 1985), gemeten van de heren back tee op hole 1 tot de laatste put op hole 18. De deels overdekte driving range telt niet minder dan 50 afslagplaatsen. Daarnaast zijn er diverse putting greens, chipholes en een oefenbunker. De baan bied je met uitgebreide beplanting, royale waterpartijen en brede fairways alle gelegenheid om te laten zien wat je in huis hebt. Voor en na het lopen van de holes is het heerlijk ontspannen met je flightgenoten in restaurant Nieuwe Polder, ook wel bekend als hole 19! Meer informatie op Rhoon Golf Center.

Het Buijtenland van Rhoon

Het Buijtenland van Rhoon bevindt zich in IJsselmonde, onder de rook van Rotterdam, tussen Rhoon en de oude Maas. Het Buijtenland van Rhoon wordt een open, aantrekkelijk en voor iedereen toegankelijk natuur- en recreatiegebied in het hart van IJsselmonde. Er komt 600 hectare nieuwe natuur en recreatie in de gemeente Albrandswaard. Het belangrijkste doel is de verbetering van de leefbaarheid in de regio. Het Buijtenland van Rhoon is in 2021 helemaal klaar. Via een groene verbinding is het gebied straks ook vanuit Rotterdam voor wandelaars en fietsers goed bereikbaar. 

 

De groene en waterrijke omgeving van Rhoon

Rhoon nodigt uit om op allerlei manieren te genieten van het buitenleven. De jachthaven is een trekpleister en het Buijtenland tussen Rhoon en de oude Maas wordt echt schitterend. 600 hectare natuur- en recreatiegebied bij je in de spreekwoordelijke achtertuin. Wat je ook niet mag missen, zijn de Rhoonse Grienden en als je er dan toch bent, ga dan naar grand café restaurant Abel voor een diner of drankje.

Recreatie in Rhoon

Rhoon telt tal van faciliteiten en verenigingen om te sporten en te ontspannen. Individueel of gezellig in groepsverband. Zo vind je in Rhoon niet alleen een jachthaven en een sporthal, maar ook een prachtige golfbaan waar je een balletje kunt slaan. En natuurlijk kan er in het dorp worden gevoetbald, geturnd, gebiljart en getennist.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?