Opgeleverd

Wonen in De Landerijen

Naast het groene middengebied van Essendael ligt de wijk De Landerijen. De fraai gedetailleerde klassieke architectuur van de nieuwbouwhuizen refereert aan de panden die je in het bestaande dorp ziet. Ook de natuur heeft zijn weg gevonden. Hier wordt al lange tijd naar tevredenheid gewoond.

image alt

Feiten

Een paar feiten over De Landerijen op een rijtje:

  • De eerste fase is in 2008 in verkoop gegaan
  • De laatste woningen zijn in 2022 opgeleverd
  • De wijk bevat zowel huur- als koopwoningen
  • De woningen zijn door diverse architecten ontworpen
  • De woningen zijn gerealiseerd door Frans Vink en Zn. en Vorm Bouw.

image alt

Diverse woningtypes

In de landerijen zijn diverse woningtypes ontwikkeld; appartementen, rijwoningen in diverse formaten, 2 onder 1 kapwoningen, vrijstaande woningen en levensloopbestendige woningen. Allemaal gelegen aan een brede straat met veel groen. Alle woningen hebben een voor- en achtertuin. Ook aan de kinderen is gedacht. Op diverse plekken zijn speeltuintjes gerealiseerd. Bij de inrichting hiervan zijn de bewoners meegenomen.

image alt

Duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van de woningen in De Landerijen stond het voldoen aan de duurzaamheidseisen van de betreffende tijd steeds hoog in het vaandel. De allerlaatste fase is zelfs energieneutraal. Dit houdt in dat de energie die de woning verbruikt - voor verwarming van de woning en voor het gebruik van warm water - en de energie die bijvoorbeeld via zonnepanelen opwekt wordt ongeveer gelijk zijn. Hierdoor hebben deze bewoners zeer lage energiekosten.