Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

In Essendael is het ontspannen wonen, waarbij het groen centraal staat. Het net aangelegde Essenpark vormt de kern van de wijk. Je kunt de kinderen met een gerust hart buiten laten spelen doordat in veel straten alleen bestemmingsverkeer komt. Hoewel je zo in wereldstad Rotterdam bent, geniet je in Essendael van een dorps karakter.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Rhoon heeft een eigen metrostation. Met de metro (Erasmuslijn) reis je binnen 15 minuten naar Rotterdam Centraal of naar Spijkenisse. En met de Randstadrail ga je rechtstreeks naar Den Haag.

Waar kan ik informatie vinden over Rhoon?

Op de website van de gemeente www.albrandswaard.nl is alle informatie te vinden over de gemeente Albrandswaard, de gemeente waaronder Rhoon valt.  

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Rhoon heeft een divers aanbod aan basisscholen. Er zijn zowel protestants christelijke als openbare en Rooms Katholieke basisscholen te vinden. Op de website van de gemeente Albrandswaard kun je een volledig overzicht vinden van de scholen in Rhoon en de rest van de gemeente. De basisscholen het dichtste bij Essendael zijn de Julianaschool en de Don Boscoschool. Beide zijn circa 10 minuten fietsen vanaf Essendael. Daarnaast zijn er meerdere locaties voor kinderopvang in de omgeving van Rhoon. Dit zijn onder andere Polderpioniers van SKS, Kinderopvang Jip & Janneke, Smallsteps en van Gameren BSO.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Essendael?

Er zijn een hoop mogelijkheden om te sporten in en rondom Rhoon. Zo is er onder andere een tennisvereniging, LTC Rhoon, kan je voetballen bij VV Rhoon of WCR. Hockeyclub Tempo in Rotterdam Zuid is een veel bezochte club door de inwoners van Rhoon. Ook de golfliefhebber kan zijn hart ophalen bij Golfbaan Oude Maas. Zwemmen is mogelijk in en rondom Rhoon in het Inge de Bruin bad in Barendrecht, Zwembad Albrandswaard of het ‘kleine badje’.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In de directe omgeving van Essendael ligt het winkelcentrum. Hier kan je terecht voor de dagelijkse boodschappen. Scholen zijn op zo’n 10 minuten fietsen vanaf Essendael gevestigd.  

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Er is geen andere bebouwing gepland naast het plan Essendael. De omliggende bebouwing rondom Essendael is bestaande bebouwing.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Er worden 650 woningen gerealiseerd in Essendael. Hiervan zijn ongeveer 380 woningen gebouwd of in aanbouw. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  http://www.bpd.nl/over-nieuwbouw/voordelen-nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn op dit moment geen starterswoningen gepland in aankomende fases van Essendael

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd in Essendael. 

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Het is altijd mogelijk om de auto in de buurt van de woning  te parkeren. 

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Bij het ontwikkelen van de woningen wordt er rekening gehouden met voldoende parkeerplek per huishouden.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren is en blijft gratis in Essendael. 

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Omdat Essendael een volledig nieuwe wijk is die nog steeds in ontwikkeling is zijn en komen er nieuwe wegen in de wijk.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Op verschillende plekken in de wijk komen speelplekken of zijn reeds gerealiseerd. Het park in de wijk is een centrale plek waar gespeeld kan worden in de speeltuin. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

De hond kan je uitlaten in het park in Essendael. Neem wel even een zakje mee en ruim de uitwerpselen netjes op want er spelen ook kinderen in het park!

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

De Landerijen: Er zijn nog een aantal plekken in De Landerijen die bebouwd gaan worden. Hiervoor zijn nog geen concrete plannen. Hoeveel en wat voor woningen dit gaan worden is dan ook nog niet te beantwoorden. Er zijn op dit moment geen woningen beschikbaar in De Landerijen. 

Essenpark: In de wijk Essenpark worden ca. 80 woningen gerealiseerd. Dit wordt onderverdeeld in herenhuizen, 2-onder-1-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

De Landerijen: De woningen in Fase 3 zijn uitverkocht. Wanneer er nieuw aanbod komt in De Landerijen is op dit moment nog niet bekend. 

Essenpark: Alle woningen in Essenpark zijn op dit moment in verkoop.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

De Landerijen: alle woningen in de Landerijen hebben een tuin. Wat de ligging is van deze tuin is is te zien op de situatiekaart van de wijk. De grote van de tuinen verschillen per kavel.

Essenpark: Alle woningen in Essenpark krijgen een tuin. Wat de precieze ligging is, is te zien in de situatiekaart. De grote van de tuinen verschillen per kavel.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Landerijen: De woningtype Abel, Bob en Koen uit fase 3 zijn al eerder gebouwd in Essendael en zijn dus van de buitenkant te bezichtigen.

Essenpark: De woningen die in Essenpark worden gerealiseerd zijn speciaal voor dit project ontworpen en zijn dus niet te bezichtigen op een andere locatie. 

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De Landerijen: De vergunning voor de 33 woningen in Fase 3 is verleend. De bouw van de woningen is inmiddels gestart.

Essenpark: Er is nog geen bouwvergunning.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De Landerijen: De start van de bouw van de fase 3 is gestart. De oplevering wordt verwacht in het voorjaar van 2018.

Essenpark: Er is nog geen data op dit gebied beschikbaar.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

De Landerijen: Het bouwverkeer voor de woningen in De Landerijen rijdt via Van Gogh Allee en Willem De Kooning Allee naar de bouwplaats.

Essenpark: Verwacht wordt dat het bouwverkeer rijdt via Van Gogh Allee en Willem De Kooning Allee. Dit in verband met de bestrating.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De woningen in Essendael worden zowel door Robert Henderson van BPD Ontwikkeling als Greveling Makelaardij verkocht. 

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Greveling Makelaardij is betrokken bij de verkoop van de woningen in Essendael. 

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Landerijen: De verkoop van 33 woningen in de Landerijen is in april 2016 gestart. Alle kopers zijn inmiddels bij de aannemer geweest. Wanneer de volgende fase in verkoop gaat is op dit moment nog niet bekend.

Essenpark: Essenpark is in april 2017 in verkoop gegaan. De kopers zijn inmiddels uitgenodigd bij de aannemer.

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Essenpark:  De lijst met meer- en minderwerk is te vinden onder de knop Downloads bij het bouwnummer. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Essenpark: De woningen worden standaard aangeboden met een keuken. 

Wie is de leverancier van de keuken?

Essenpark: Asto Keukens is de leverancier. 

Is er een gasaansluiting in de woning?

Landerijen: Alle woningen hebben tot op heden een gasaansluiting gekregen.

Essenpark: Alle woningen krijgen een gasaansluiting.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Essenpark: De woningen worden standaard opgeleverd met sanitair en tegelwerk. 

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Essenpark: De leverancier voor de inrichting van de badkamer is Lingen Keramiek en Van Munster. 

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Essenpark: De keuken en de badkamer kan je desgewenst ook casco op laten leveren.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Essenpark: Op dit moment zijn de plattegronden van de woningen te vinden onder de knop Downloads bij het bouwnummer. 

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Waarom moet ik een account voor Mijn Eigen Huis aanmaken?

Alleen als je een account hebt kun je straks een woning kopen. Je geeft dan online je voorkeuren door. Ook krijg je veel extra informatie over de woningen en kan je je favoriete woningen vergelijken.

Waarom moet ik mijn account via email bevestigen?

Om zeker te weten dat jijzelf het account hebt aangemaakt, ontvang je een email om je account bevestigen. Zodra je dit hebt gedaan, kan je inloggen.

Ik kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

Ga na of je een geldig emailadres hebt ingevoerd. Een emailadres moet een @-teken bevatten en er mag maar 1 . in staan. 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Geen nood. In het inlogscherm klik je op het vraagteken in het wachtwoordveld. Je krijgt een email om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja, dat kan, maar dat is niet de bedoeling als je samen een huis wilt kopen. Per (toekomstig) huishouden mag je je maar 1 keer inschrijven voor een woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

Het zou kunnen gebeuren dat er enig overlast ontstaat tijdens bijvoorbeeld de heiwerkzaamheden. Uiteraard proberen we de overlast zo veel mogelijk te beperken. 

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt uitgegeven nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Na de inschrijfperiode worden alle inschrijvingen verzameld en worden de bouwnummers toegewezen. Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat bij die kandidaten al een financiële check is gedaan door de bank of hypotheekverstrekker. 

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Gerwin Oudenes

Gerwin Oudenes

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?