Aanpassing afsluiting Tijsjesdijk

8 oktober '21

Naar aanleiding van veel bezorgde reacties die we hebben ontvangen over het afsluiten van het fietspad richting de Tijsjesdijk hebben we besloten om de uitvoeringswijze van de werkzaamheden aan te passen. De volledige afsluiting van het fietspad kan hierdoor ingeperkt worden van 2 maanden tot +/- 2 weken. 

Vanaf aanstaande maandag 11 oktober vangen de werkzaamheden aan en gedurende de werkzaamheden zal de Tijsjesdijk de wijk in en uit gewoon bereikbaar blijven. Vanwege de beperkte ruimte zal dit niet zijn in de vorm van een fietspad maar van loopplanken. Wij vragen hierbij ook om uw medewerking. De loopplanken die worden aangebracht zorgen voor een verbinding tussen de wijk Essendael en de Tijsjesdijk. Deze planken zijn voor voetgangers goed begaanbaar, het is alleen niet de bedoeling dat hierover gefietst wordt aangezien de ruimte daarvoor te beperkt is. Om dit duidelijk te maken zullen er aan het begin van de uitvoering verkeersregelaars worden ingezet tijdens werkdagen op schooluren die hierop toezien. Zij zullen aankomende voorbijgangers vanaf zowel de Tijsjesdijk als de Willem de Kooning Allee begeleiden.

omleiding

Gedurende de werkzaamheden zullen de loopplanken op verschillende locaties in het werkgebied liggen. De detailplanning hiervoor en waar de looproute komt te liggen wordt op het moment nader uitgewerkt en zal me u gedeeld worden via de website. Gedurende +/- 2 weken zal de verbinding met de Tijsjesdijk wel afgesloten worden om de nieuwe aansluiting van het fietspad op de Tijsjesdijk aan te kunnen leggen. Gedurende de afsluiting verzoeken we u om gebruik te maken van de aangegeven omleidingsroute. Deze afsluiting zal ongeveer een week van te voeren met borden worden aangegeven. Om ongelukken tijdens de werkzaamheden te voorkomen roepen we iedereen op om de instructies van de werknemers op te volgen. Zij zien niet alleen toe op uw veiligheid maar ook op die van de werknemers.

Vragen? Neem contact op
Wonen in Het Uitzicht? Bekijk het woningaanbod