Verkoop Essenpark start 10 april

24 maart '17

Goed nieuws over de prachtige woningen in Essenpark. De datum van de start van de verkoop is bekend! Zet maandag 10 april alvast in je agenda, die dag start om 17.00 uur online de verkoop van alle 72 woningen in dit buurtje. Woensdagavond 12 april krijg je alle gelegenheid om je vragen te stellen tijdens de informatieavond. Benieuwd hoe de verkoop verloopt?

1. Meld je aan!

Sta je ingeschreven als belangstellende voor een woningtype in Essenpark? Dan ontvang je maandag 10 april om 17.00 uur per e-mail een link naar je persoonlijke inschrijfformulier. Inschrijven kan op maximaal 5 bouwnummers en is mogelijk tot en met maandag 24 april 17.00 uur.

Let op: Sta je nog niet met je persoonlijk gegevens aangemeld als belangstellende op het woningtype van jouw voorkeur, maar ben je wel geïnteresseerd? Ga dan naar de woning van jouw keuze op de pagina Woningen en laat je NAW-gegevens achter. Alleen dan ontvang je een link naar het inschrijfformulier.

Interieur Isabel

2. Informatieavond

Op woensdag 12 april organiseren we een informatieavond over de woningen in Essenpark. Dan overhandigen wij je graag de uitgebreide brochure en vertellen je alles over de woningen, de wijk en de financiering. De informatieavond is van 19.00 tot 20.30 uur in het Kasteel van Rhoon. (Dorpsdijk 63, Rhoon) Loop dus gerust binnen!

3. Invullen en insturen inschrijfformulier

Na de informatiebijeenkomst heb je nog tot en met maandag 24 april 17.00 uur de tijd om het inschrijfformulier online in te vullen. Neem gerust je tijd, want het maakt niet uit hoe snel je inschrijft. 

4. Toewijzing en loting

Op maandag 24 april om 17.00 uur sluit de inschrijving en dan...?

Dinsdag 25 april worden alle inschrijvingen verzameld en worden de bouwnummers toegewezen. De toewijzing vindt plaats op basis van de eerste voorkeur van een bouwnummer. Met andere woorden, als er slechts 1 belangstellende (bijvoorbeeld) bouwnummer 43 als eerste voorkeur heeft opgegeven wordt bouwnummer 43 aan de desbetreffende belangstellende toegewezen. Zijn er meerdere belangstellenden die de eerste voorkeur voor bouwnummer 43 hebben, dan zal er tussen deze belangstellenden geloot worden om te bepalen wie het bouwnummer krijgt toegewezen. Deze procedure wordt op alle 10 de bouwnummers in De Nieuwe Buurt toegepast.

Als er bouwnummers zijn die niet als eerste voorkeur zijn opgegeven wordt er gekeken hoeveel belangstellenden (die nog geen bouwnummer toegewezen gekregen hebben) het desbetreffende bouwnummer als 2e voorkeur hebben opgegeven. Zodra dit slechts één belangstellende betreft wordt dit bouwnummer toegewezen. Zijn dit ook meerdere belangstellenden, dan wordt er weer geloot om te bepalen aan wie het bouwnummer wordt toegewezen.

Bovenstaande procedure wordt herhaalt totdat alle bouwnummers zijn toegewezen.

5. Uitnodiging gesprek en tekenen overeenkomst

Iedereen die zich heeft ingeschreven, ontvangt van ons uiterlijk woensdag 26 april bericht. Alle belangstellenden die zijn ingeloot en een bouwnummer toegewezen hebben gekregen worden door verkoopadviseur Robert Henderson van BPD of Greveling Makelaars gebeld met het goede nieuws. Er wordt dan direct een afspraak ingepland voor een adviesgesprek. De belangstellenden die niet zijn ingeloot ontvangen een email met daarin het bericht dat ze geen bouwnummer toegewezen hebben gekregen en op de reservelijst geplaatst zijn.

Na het adviesgesprek heb je de tijd om alle stukken thuis rustig door te nemen en eventuele vragen aan de verkoopadviseur te stellen. Ga je over tot aankoop? Dan stellen we de overeenkomst op en kun je deze ondertekenen.

Vragen? Neem contact met ons op
Welk woningtype is jouw favoriet? Naar de woningen