Wethouder te gast bij levensloopbestendige woningen

14 maart '22

Onlangs zijn de levensloopbestendige woningen in Kooningshof opgeleverd. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling nodigde wethouder Martijn Heezen uit voor een bezoek aan de bewoners in hun woningen. Alle kopers kregen een bloemetje aangeboden door BPD.

Wethouder Martijn Heezen

"In heel Nederland is veel vraag naar woningen voor senioren. We hebben nog veel meer van dit soort initiatieven nodig in Rhoon. We zijn blij dat we in Rhoon tien ruime grondgebonden woningen voor ouderen hebben kunnen realiseren. Maar het is ook zeker noodzakelijk om de doorstroming op gang te brengen op de woningmarkt. Het is fijn dat deze ouderen in de prachtige groene omgeving kunnen blijven wonen. De levensloopbestendige woningen zijn een verrijking van het woningaanbod en de bestaande sociale contacten in onze gemeente."

Ontwikkelaar Aart Reitsma

"De tien hofjeswoningen zijn volledig energieneutraal. De energie die bewoners verbruiken voor verwarming en warm water, is ongeveer gelijk aan de energie die via bijvoorbeeld de zonnepanelen wordt opgewekt. Alleen de stroomkosten voor wasmachine, droger en televisie blijven over. Doordat de slaap- en badkamer op de begane grond zijn, kunnen ouderen hier lang zelfstandig blijven wonen en zijn de woningen levensloopbestendig."

  Lees het laatste nieuws
  Neem contact op