Groenverklaring voor fases Kooningshof & Essenlaen

26 juni '20

Goed nieuws als je een woning op het oog hebt in Kooningshof of Essenlaen. Deze woning krijgen een groenverklaring. Met deze verklaring krijg je bij diverse hypotheekverstrekkers extra rente korting op je hypotheek, zoals bij de GroenHypotheek van de Rabobank. Benieuwd naar jouw voordelen?

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in Essenlaen en Kooningshof. De EPC is zelfs 0! Hierdoor wordt het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je binnenkort de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden van de woningen. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

Groenhypotheek

Rabobank IJsselmonde Drechtsteden is op de hoogte van de Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor de woningen in Kooningshof en Essenlaen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast over de eerste 100.000 euro als de woning een EPC heeft tussen de 0,26 en 0. Is de EPC lager dan 0, dan ontvang je over de eerste 150.000 euro 0,5% korting. Vraag bij je verkoopadviseur na welke EPC jouw woning heeft. Daarnaast is de extra duurzaamheidskorting van 0,15% bij de Rabobank van toepassing.

  Bekijk de woningen
  Lees meer over duurzaamheid