Groenverklaring voor De Landerijen fase 4

16 november '18

Wist je dat een energie neutrale woning zoals in De Landerijen een aantal voordelen heeft bij het afsluiten van een hypotheek? Zo kun je extra leencapaciteit krijgen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld rentekorting. De 35 woningen in De Landerijen fase 4 zijn opgenomen in het register Groenverklaring. Met deze verklaring kun je in aanmerking komen voor specifieke hypotheekproducten. We vertellen je er graag meer over.

image alt

Voorwaarden

De Groenverklaring wordt afgegeven door De Regeling Groenprojecten, een gezamenlijke regeling van de Ministeries van Infrastructuur, Milieu en Financiën. Om een Groenverklaring te krijgen moet de woning voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk:

  • De energieprestatiecoëfficiënt (EPC) moet 0,26 of lager zijn
  • Voor de bouw van de woning moet 100% duurzaam hout gebruikt worden.

Aan beide voorwaarden voldoen de woningen in fase 4, de EPC in dit project is zelf 0! Hierdoor is het project opgenomen in het Register Groenverklaring. Op de website van dit register kun je de EPC berekening en de duurzaam hout verklaring downloaden. Zit je aan tafel met je financieel adviseur? Dan kun je hem verwijzen naar dit register. De verklaring is afgegeven voor 10 jaar.

GroenHypotheek

Rabobank Ridderkerk Midden-IJsselmonde is op de hoogte van de afgegeven Groenverklaring. Zij bieden daarom de GroenHypotheek aan voor de 35 woningen. Bij deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast over de eerste 150.000 euro.

Bekijk de beschikbare woningen
  Lees meer over gasloos wonen
  Bekijk de woningen