De Landerijen
Logo Logo
25 juli 2018

Gasloos: wonen met lage energielasten

De 35 woningen in De Landerijen fase 4 krijgen geen gasaansluiting. Dat betekent dat je woning all-electric wordt. Kost dat niet heel veel extra stroom, waardoor je energielasten omhoog gaan? Geen zorgen, je energielasten zullen juist lager worden. We laten het je graag zien hoe dat precies werkt.

Energieneutraal

De woningen in fase 4 worden energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je verbruikt, voor onder meer verwarmen/koelen van je huis en warm water, en de energie die je opwekt met de zonnepanelen ongeveer gelijk zijn. Alleen de stroomkosten voor bijvoorbeeld de wasmachine, droger en televisie komen er nog bij. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten.

Lage energielasten

In het schema hieronder vergelijken we  de gemiddelde maandlasten voor energieverbruik van drie soorten woningen: een gemiddelde rijwoning met aardgas (geen recente nieuwbouw), een nieuwbouwwoning met een energielabel A aangesloten op gas en een energieneutrale woning zonder gasaansluiting.

De gegevens zijn berekend op basis van een gemiddeld verbruik. Bij afwijkingen t.o.v. van het gemiddelde zullen afwijkingen ontstaan in de opgegeven bedragen.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?