Een groen dorp met alle gemakken van de stad dichtbij

2 mei '16

Drie jaar geleden verhuisden Astrid en Marcel met hun kinderen Sophie en Lucas naar de Rhoonse nieuwbouwwijk Essendael. Zij vertellen wat hen over de streep trok en hoe de wijk bevalt.

Na een tijdje in Rhoon-noord te hebben gewoond met dochter Sophie, vonden Astrid en Marcel het tijd voor een volgende stap. Zij verlangden naar een buurt waar hun kinderen naar hartenlust buiten konden spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Het oude centrum op vijf minuten fietsen “Essendael bleek een interessante nieuwbouwwijk”, vertelt Astrid. “Het ligt op vijf minuten fietsen van het gezellige centrum van Rhoon, waar ik ben opgegroeid en nog veel mensen ken. Essendael is een wijk met veel (jonge) gezinnen, speelplaatsen voor de kinderen en groene singels. De huizen zijn in een landelijke stijl gebouwd, met mooie steensoorten en afwisselende gevels. Hier wilden wij wonen.”

Leuk contact met de buren
Sinds 2013 woont het gezin in de wijk Essendael. Aan ruimte hebben zij geen enkel gebrek meer, met een grote woonkamer, zes slaapkamers, een aparte wasruimte en een tuin van dertien meter diep. De zolder hebben ze ingedeeld zoals ze zelf wilden; één van de voordelen van een nieuwbouwwoning. “We genieten van ons huis, de zonnige tuin op het zuiden, het uitzicht op het park aan de overkant, een wandeling naar het hertenkamp of het dorp en het contact met de buurt. Zo wordt er in onze straat jaarlijks een nieuwjaarsborrel georganiseerd.” De wijk krijgt steeds meer vorm Astrid en Marcel vinden het fijn dat er weer veel woningen worden gebouwd en verkocht in Essendael. Daardoor krijgt de wijk meer vorm en wordt het er steeds gezelliger.

Ook voor de kinderen: “Veel van de klasgenootjes van onze dochter wonen in Essendael en er wordt volop samen gespeeld. Zo vinden we in deze wijk waar het ons allemaal om begonnen was.” Hij groeide op in Limburg, zij in Rhoon. Een tijdlang woonden ze samen in Rotterdam, maar Rhoon lonkte. Het groene dorp, de dijken met de oude bomen, de haven, de weiden, het hertenkamp. Waar alle winkels voor de dagelijkse boodschappen te vinden zijn, scholen, sportclubs, cafés en restaurants. Maar ook: alle gemakken van het stedelijke gebied eromheen, zoals winkels en de metro.

Wat is er te doen in de buurt? Bekijk de voorzieningen
Zit jouw droomwoning erbij? Bekijk het woningaanbod