Een bodemwarmtepomp, hoe werkt dat?

12 maart '19

De woningen in De Landerijen fase 4 worden niet meer aangesloten op het gasnet. Hoe word je woning dan verwarmd? Door een bodemwarmtepomp. Een heel comfortabel en duurzaam alternatief om jouw woning en water te verwarmen. In onderstaande animatie wordt schematisch uitgelegd hoe het precies werkt en wat het inhoud voor je nieuwbouwwoning.

In de koopsom inbegrepen

Alle woningen in De Landerijen fase 4 zijn energieneutraal. Dat houdt in dat de energie die je huis verbruikt - voor onder meer verwarmen/koelen en warm water - en de energie die je opwekt gelijk zijn. Hierdoor heb je in jouw woning zeer lage energiekosten. De kosten voor onder andere de warmtepomp en de zonnepanelen, zo’n 25.000 euro, zijn al opgenomen in de koopsom zoals getoond op de website. Zo hoef je je geen zorgen te maken over extra kosten en ben je klaar voor de toekomst!

Wist je dat een energieneutrale woning zoals in De Landerijen een aantal voordelen heeft bij het afsluiten van een hypotheek? Zo kun je extra leencapaciteit krijgen en in aanmerking komen voor bijvoorbeeld rentekorting. De 35 woningen in De Landerijen fase 4 zijn opgenomen in het register Groenverklaring.

Lees meer over de Groenverklaring
  Bekijk de woningen
  Lees meer over duurzaamheid